Kynuté těsto...

28. dubna 2017 v 12:47 |  Recepty



Těsto se vůbec nelepí ,krásně se s ním pracuje a tato dávka stačí na malý a velký plech.
Dělala jsem s jablečnými a švestkovými povidly a žmolenkou.

Měkkoučké kynuté těsto

40 dkg polohrubé mouky
10 dkg hladké mouky
10 dkg cukru krupice
6 dkg Hery-rozpuštěné
6 dkg oleje
1 kostka droždí
2 vejce
180 ml mléka
špetka soli


Těto zpracujeme obvyklým způsobem a necháme vykynout.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 28. dubna 2017 v 13:18 | Reagovat

Sice nemám"živé"droždí,ale sušené by třeba taky stačilo.Mohla bych to upéct pro potomky,chceme opékat špekáčky-tak by možná něco sladkého přišlo vhod :-D
Přeji krásný prodloužený víkend :-)

2 Jiřina Jiřina | E-mail | 28. dubna 2017 v 13:28 | Reagovat

Dobrý den,

.děkuji za recept -vyzkouším -vše co jste dala do blogu jsem vyzkoušela-ozvu se jak to dopadlo,
Hezký 1.Máj   Jiřina.

3 Blažena Blažena | E-mail | 28. dubna 2017 v 13:29 | Reagovat

Dávám na 0.50kg mouky, 250 mléka,2 žloutky, 100g másla a 100g oleje, 50g cukru, sůl, citronovou kůru,1/2 droždí je to na frgály

4 Pavel Pavel | E-mail | 28. dubna 2017 v 13:31 | Reagovat

Děkuji za vynikající recept okamžitě jsem se do toho pustil a právě se to peče. Určitě to bude tam chutnat jak to vypadá. přeji krásného dne a slunce v duši.

5 Alena Alena | E-mail | 28. dubna 2017 v 14:02 | Reagovat

[1]:Celý život / bude mně 60/ jsem používala čerstvé droždí.
Asi před 3 lety jsem ho zapomněla koupit a použila sušené a od té doby,používám pouze sušené.

6 jaroslava jaroslava | 28. dubna 2017 v 14:28 | Reagovat

Věřím,že bude koláč výborný---nenapsali jste zda se nechá těsto kynout,děkuji.

7 Marie Marie | Web | 28. dubna 2017 v 16:07 | Reagovat

[6]: Už jsem to napravila,těsto se nechá vykynout.

8 Věra Věra | E-mail | 28. dubna 2017 v 17:13 | Reagovat

Určitě vyzkouším.
Píši svůj recept na kynuté těsto:
50 dkg hladké mouky,12 dkg cukru krupice,3/4 skleničky oleje, 1 droždí,
2 žloutky, trochu soli, asi 1/4 l mléka.
Toť vše, těsto rozdělím na 2 plechy, je vynikající třeba s revení nebo s jablkovými povidly.

9 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 28. dubna 2017 v 18:34 | Reagovat

Škoda jen, že všichni používáte pšeničnou mouku (lepek mohu, ale pšenici ne). Ale tak pořád se chystám zas vymyslet nějaký bezpšeničný nový moučník - a kde nic, tu nic, tak je to zas další pobídka. :-)

10 Renata Renata | E-mail | 28. dubna 2017 v 20:27 | Reagovat

[9]:

Zkuste na www.maminčinyrecepty.cz,možná tam objevíte nějaký recept pro sebe. :-)

11 Renata Renata | E-mail | 28. dubna 2017 v 20:30 | Reagovat

Tento recept mám už zapsaný,někdy vyzkouším.Ráda navštěvuji Váš blog. :-)

12 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 28. dubna 2017 v 20:46 | Reagovat

[10]: Díky. :-)

13 Marta Kokesova Marta Kokesova | E-mail | 28. dubna 2017 v 23:53 | Reagovat

Takový koláč péču často nejvíc mám chutná z čerstvých ašvestek :-)  :-)

14 Jiřina Jiřina | E-mail | 30. dubna 2017 v 9:12 | Reagovat

těsto jsem vyzkoušela a je luxusní-dala jsem sušené droždí -jiné nepoužívám a v pohodě,  
               zdraví Jiřina.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů