Povidla pokaždé jinak...

16. srpna 2015 v 7:43 |  Recepty



Nejprve jsem vyzkoušela v domácí pekárně

1 kg švestek
1 lžíce octa
25 dkg cukru
špetka lžičky mleté skořice
1 roztlučený hřebíček
2 pol. lžíce rumu

Švestky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a pokapeme octem. Ponorným mixérem rozmixujeme a nalijeme do pekárny.Na program č. 7- marmeláda(mámpekárnu ETA DUPLICA).Necháme jednou proběhnout.Pak přidáme cukr,koření a rum a ještě jednou zapneme program marmeláda.Horké plnit do skleniček a dnem vzhůru nechat vychladnout.


...ale nejlepší jsou OD JITKY ,pečená v troubě,tak od teď už budu dělat povidla jedině takhle.

2kg švestek nakrájet,dát na vyšší plech,pokapat 2 lžícemi octa a dát do trouby na 250°C na 25 minut.
Potom přisypat 25 dkg cukru a znova do trouby na 15 minut,
pak opět švestky posypat 250g cukru a znova na 15 minut do trouby.
PO CELOU DOBU PEČENÍ VŮBEC NEMÍCHAT
Pak přelít do hrnce ,přidat koření(hřebíček,skořice,rum)a ponorným mixérem rozmixovat.
Dát horké do sklenic a otočit dnem vzhůru.


Hezkou neděli.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Katka Katka | E-mail | 17. srpna 2015 v 13:41 | Reagovat

Děkuji moc za perfektní recept na povidla !!!
Vše,co čtu na tomto webu,je perfektní. Klobouk dolů !   K :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)

2 host host | 18. srpna 2015 v 16:32 | Reagovat
3 Eva Eva | Web | 22. srpna 2015 v 23:10 | Reagovat

Určitě vyzkouším povidla dělám moc ráda nejraději ze zamastilek ,,,švestky Měj se fajn :-)  :-)

4 Petra Petra | Web | 24. srpna 2015 v 18:03 | Reagovat

Teda, kdybychom měli letos vyhlídku na švestkovou úrodu, tak ta v troubě pečená povidla ráda zkusím. Ale bohužel se zdá, že švestky letos nebudou - plody nezralé opadaly kvůli suchu a horku...

5 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 25. srpna 2015 v 12:11 | Reagovat

Povidla jsem dělala jen jednou, když byli naši na dovolené a chtěla jsem je překvapit. Od mamky mám recept na ty nemíchané a jsou vážně skvělé. :-)

6 Anna Smyčková Anna Smyčková | E-mail | 25. srpna 2015 v 21:07 | Reagovat

Chtěla bych se zeptat, zda mi někdo poradí, jak se dělá mazání z Alpy a kaštanů.Jaký má být poměr surovin a zda se krájí kaštany i s hnědou slupkou? Předem děkuji a přeji krásný zbytek dne.   Smyčková

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 27. srpna 2015 v 20:10 | Reagovat

Ráda bych vyzkoušela, je to určitě výborný recept, ale nemáme švestky a kupované, nejsou tak bezchybné, nestejná zralost, červivé a pod. a navíc dost drahé.
Mari, k těm letadlům nejde přidat komentář, což je škoda. Nevím, čím to je, ale objevuje se mi stránka nenalezena. Jen ta letadla jsem tuknutím na původní stránku viděla. Je to pěkná fotoreportáž. Jsi dobrá fotografka. :-)

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 27. srpna 2015 v 20:12 | Reagovat

[6]: Anno, našla jsem toto na netu : Kaštanové mazání nejen na růstové bolesti
Zrají kaštany, tak chci poskytnout recept na super mazání na různé bolesti pohybového aparátu (bolesti zad, unavené nohy, růstové bolesti...). Mně dal recept jeden stařeček a používám mazání už tak 15 let.
5-10 kaštanů (dle velikosti - já dávám vždy radši víc)
1 Alpa
Kaštany oloupeme z hnědé kůry a nakrájíme na plátky. Dáme do sklenice a zalijeme alpou. Necháme stát 14 dní při pokojové teplotě.
Recept je vyzkoušený a osvědčený. A taky levný.~z~

9 Sandrine Sandrine | E-mail | 22. března 2016 v 13:42 | Reagovat

Dobrý den,
dělám výbornou marmeládu z hrušek. Postup je zcela stejný, jako na povidla od Jitky. Jen dobře omyté hrušky, zbavené jadřinců i se slupkou nakrájím na plech a upeču v troubě jako švestky.Vše ostatní jako v předchozím receptu. Používám do jogurtů,na promazání korpusů na dorty a koláče, palačinky atd.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů