Domácí paštika

30. listopadu 2012 v 10:53 |  Recepty
V pořadu Prostřeno,každou chvíli někdo dělá domácí pašiku a většinou ji všichni chválí.
Na netu jsem našla recept a pustila se do ní.

1/2 kg kuřecích jater
15 dkg másla
2 lžíce smetany
sůl,pepř,tymián
cibule ,česnek

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek a koření. Přidáme játra - osmahneme a chvíli dusíme.Směs rozmixujeme ,přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme.Dáme do ledničky ztuhnout.


Paštika je hotová a musí do lednice na ztuhnutí.


Paštika je na chuť moc dobrá,ale přidala bych více smetany ,aby byla jemnější.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila Jarmila | Web | 30. listopadu 2012 v 13:42 | Reagovat

Maruško, paštika musí být mňamka.
Ale já chci moc pochválit krásné záhlaví. :-)

2 Miloslava Miloslava | Web | 30. listopadu 2012 v 15:27 | Reagovat

Maruško,zase dobrůtka,to určitě po neděli vyzkouším.Krásný víkend a pozdravuj doma.pa :-)  :-)

3 Alis Alis | Web | 30. listopadu 2012 v 15:52 | Reagovat

Ahoj MAruško, paštika vypadá moc jedle :-)

4 Petra Petra | E-mail | Web | 30. listopadu 2012 v 19:11 | Reagovat

Maruško, tahle paštika už mě taky dost dlouho láká, my děláme jinou (játra se mixují syrová a pak se celá paštika peče ve vodní lázni) a ta je taky výborná, tak asi zkusím jednou i tuhle:-). Podej pak reference, jak vám chutnala:-)

5 Ajina Ajina | E-mail | Web | 25. června 2013 v 20:31 | Reagovat

Recept na paštiku vypadá zajímavě. Zatím jsem neměla odvahu pustit se do paštiky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů