Domácí kefír

6. května 2012 v 11:24 | Marie |  Recepty
Loni jsem si objednala kefírová zrna.TADY jsem o tom psala.Zrna se postupně množila,tak jsem rozdávala.Nějaké jsem dala do mrazáku.Vždy je nechám při pokojové teplotě rozmrazit a používám dál.Domácí kefírek je lahodný.
Dneska jsem upekla kefírovku.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Vlasta Vlasta | Web | 6. května 2012 v 12:04 | Reagovat

Maruško, i já mám zase po roce kefírovou houbu. Mě kefír z ní chutná, ale rodina se jeho popíjení brání, nápad s buchtou je fajn až nebudu stíhat pít určitě ji upeču :-P

2 helena-b helena-b | Web | 6. května 2012 v 14:03 | Reagovat

Maruško, připomněla jsi mně, že mám houbu v lednici, a měla bych ji po dlouhé době nějak využít, jestli ovšem ještě bude jedlá.. :-D Kefír jsem dlouho poctivě vyráběla, ale teď už mám chviličku pauzu. :-) Kefírovou buchtu určitě vyzkouším. :-)

3 Květa Květa | Web | 6. května 2012 v 16:06 | Reagovat

Maruško, tak jak čtu ten recepis zjišťuju, že já dělám přesně tu stejnou, jenže s podmáslím a říkáme jí Podmáslák. Je moc dobrá, lehká a hned hotová a také brzy snědená... :-P

4 Romi Romi | Web | 13. května 2012 v 9:52 | Reagovat

Domací kefír jsem nedělala, ale předevčírem jsem dělala kefírové lívanečky :-)

5 Jitka Jitka | Web | 19. května 2012 v 17:45 | Reagovat

Houbu mám taky v lednici ale nevím, nevím, jestli bude ještě k něčemu.Musím ji propláchnout a uvidím. ;-)

6 jarlais jarlais | Web | 22. června 2015 v 21:22 | Reagovat

půjčka před výplatou online :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů