Bavorské vdolečky

28. září 2011 v 17:06 |  Recepty
Více smajlíků ke stažení

Dneska byl sice sváteční den,ale k obědu jsme měli vdolky.

BAVORSKÉ VDOLEČKY

Těsto jsem zadělávala v donácí pekárně.

200 ml vlažného mléka
1 vejce
6 dkg rozpuštěného másla
50 dkg polohrubé mouky
7 dkg cukru
1 lžička sušeného droždí
špetka soli
Vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Z hotového těsta vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomoučněnou pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Na usmažené vdolky dát povidla a posypat strouhaným tvarohem,dozdobit šlehačkou.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Květa Květa | Web | 28. září 2011 v 17:26 | Reagovat

Ty vdolečky si určitě tento týden ještě udělám, úplně jsem na ně dostala chuť. Dík za tip! :-P  :-P  :-P

2 helena-b helena-b | Web | 30. září 2011 v 19:51 | Reagovat

To vypadá moc dobře. Pekárnu už mám, tak vyzkouším. Díky. ;-)

3 Romi Romi | E-mail | Web | 2. října 2011 v 9:29 | Reagovat

Mňamky, dala bych si hned :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů