Chleba bez hnětení

29. srpna 2011 v 19:57 |  Recepty

Recept jsem našla u MONIKY

Chleba bez hnětení

3 hrnky hladké mouky
půl lžičky sušeného droždí
lžičku a půl soli
všechno smícháme,přidáme
1,5 hrnku vlažné vody
rychle zamícháme,posypeme moukou,přikryjeme a necháme asi 12 hodin odpočívat.
Předehřejeme si hrnec i s pokličkou 30 minut na 230°C ,to je důležité.
Těsto vyklopíme na pomoučněný vál,(je řidší)trošku ho vytvarujeme a pak rychle pomocí stěrky přendáme do hrnce.Chlebík se sám pak pěkně vytvaruje a jde krásně vyklopit.
Pečeme 30 minut přikrytý pokličkou a pak 20 minut odklopený.
Právě jsem ho vyndala z trouby,pekla jsem ho v tomto smaltovaném hrnci a šlo to krásně.Teď chladne a krásně křupinkuje,už se těším až ochutnám.

Chleba je moc dobrý,má křupavou kůrčičku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Very Very | Web | 29. srpna 2011 v 20:05 | Reagovat

Nejen odpolední koláč, ale i tenhle chlebík vypadá úžasně,hned bych si ho dala s lučinou a rajčátkem :-)  :-P

2 Miluš Miluš | 29. srpna 2011 v 20:26 | Reagovat

Maruško chlebíček vypadá úžasně,jedna patička tam pro mě zbyde???? :-D

3 Romi Romi | E-mail | Web | 30. srpna 2011 v 8:09 | Reagovat

Hezoučký chlebíček k spapání :-)

4 Zdeňka Zdeňka | Web | 31. srpna 2011 v 11:57 | Reagovat

Vypadá to velmi jednoduše a zajímavě.Možná taky vyzkouším. :-)

5 Margarita Margarita | Web | 3. září 2011 v 11:15 | Reagovat

Vypadá moc krásně! ;-)

6 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 7:33 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů