Duben 2011

Pálení čarodějnic

30. dubna 2011 v 21:27 Akce

Nažhav koště, nasedej,
dneska v noci bude rej.
Z daleka se slétaj známé,
to zas, holky, jízdu dáme...
Šťastnou cestu, dobrý let,
čekáme tě tu hned.

Právě jsem se vrátila z čarodějného reje,přesto že odpoledne pršelo,večer se udělalo pěkně.

Tip na výlet 2

30. dubna 2011 v 16:40 Výlety


HŘENSKO


Výšlap na Pravčickou bránu stojí za ty nádherné pohledy.


Potom pěkně skalními cestičkami k Edmundově soutěsce.
Celkem našlapete asi 18 km.


Dobrý nápad

29. dubna 2011 v 18:22 Různé
Jeden dobrý nápad,jak využít víčko od pet lahve.

Poupata

28. dubna 2011 v 17:07 Kytičky-zahrada


Tak jsem okoukla ve sleníku kaktusy,myslím,že zítra už rozkvetou.



Abutilonky vypěstované ze semínek jsem rozsadila do květináčů,mám jich 25 a má to být směs barev.


a takhle nějak pokvetou



Africké fialky vypěstované z lístečků , u jedné už vykukuje poupátko.



A ještě jahůdky , mám je ve čtyřech truhlíkách,loni byly jahody ještě v říjnu.


Zlatíčka

27. dubna 2011 v 20:07 Od nás....

Tak to jsou moje tři zlatíčka.Osmiletý Lukáš,pětiletá Linda a 8 měsíční Daniel.


Žloutkové řezy

27. dubna 2011 v 19:23 Recepty

Žloutkové řezy

36 dkg hladké mouky
25 dkg ztuženého tuku nastrouhat
1 vejce
špetka soli
1/8 l vody
Vypracujeme těsto,rozdělíme na dva díly , každý vyválíme na plech,kde máme pečící papír a těsto propícháme vidličkou.
Krém:
1/4 mléka + 1/2 l vody
3 vanilkové pudinky
15 dkg cukru
2 vanilkové cukry
uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme
20 dkg másla
Poleva:
25 dkg cukru moučky
3 lžíce citron. šťávy
2-3 lžíce horké vody
Všechno ušleháme.
Placky spojíme krémem,pomažeme marmeládou a polijeme polevou.Nechat uležet.

Duben v zahradě

26. dubna 2011 v 19:53 Kytičky-zahrada

Postupně rozkvétají ve skalce další kytičky a kaktusy začínají nasazovat poupata.Fuchsie a datura jsou zatím schované pod přístřeškem.




Moje ibišky

26. dubna 2011 v 15:39 Kytičky-zahrada
Tak to jsou moje ibišky v plné parádě,teď sice ještě nekvetou,fotečky jsou loňské..A tady najdete o IBIŠKÁCH mnoho informací.



Lívance z kefíru

26. dubna 2011 v 15:27 Recepty

Lívance z kefíru

1/2 litru kefíru
250 g polohrubé mouky
1 lžička sody
3 lžičky cukru
1 vejce
špetka soli
Ze všech surovin umícháme těsto.Na pánvičce nebo na lívanečníku na trošce oleje smažíme lívanečky z obou stran.Mažeme marmeládou nebo sypat skořicí.Jsou krásně nadýchané.


Tip na výlet 1

26. dubna 2011 v 15:24 Výlety

ŠLUKNOVSKÝ VÝBĚŽEK

Až se budete toulat po vlastech českých a budete poblíž Rumburku,zastavte se v Doubici.Je tam "Stará hospoda",výborně tam vaří.U hospůdky je nádherné dětské hřiště,přímo dětský ráj.








Ještěrka

25. dubna 2011 v 18:22 Příroda


Ještěrka se pěkně vyhřívala na sluníčku,ani se jí nechtělo utíkat před foťákem.

Beránek

25. dubna 2011 v 8:56 Recepty



Velikonoční beránek s pudingem


3 vejce
150 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
5 PL rostlinného oleje
5 PL horké vody
150 g polohrubé mouky
1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
špetka soli

Příprava:
1. Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej a horkou vodu. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudingem. . Přidáme do žloutkové pěny. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.

2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Pečeme v předehřáté troubě.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3-
4





Malovaná vajíčka

25. dubna 2011 v 8:41 Tvoření


Vajíčka barvená mramorovými barvami a malovaná voskem.



Veselé Velikonoce

25. dubna 2011 v 8:26 Přáníčka
Krásné velikonoční svátky
jaro jako z pohádky.
Moc pěkně se smějte,
sluníčka si užívejte.


Sobotní den

16. dubna 2011 v 20:23 Příroda
Pár foteček z dnešního dne.

Žlutý nízký kosateček.
Nádherné květy třešně.
K večeru se objevily v dálce tři balóny.
Pohled z naší zahrady.
Keříky u plotu,dřišťál,mochna,talovín,vajgélie...


Kompost připravený na okurky.
Měsíček už je skoro v úplňku.

Orchideje

14. dubna 2011 v 16:17 Kytičky-zahrada
Po krátkém odpočinku začínají rašit nové květy.



Ve skleníku

14. dubna 2011 v 15:53 Kytičky-zahrada
Jsou tu begonie,některé už mají poupátka.Kaktusy jsem po zimě poprvé zalila ,teď budu čekat až začnou nasazovat poupata.Mračňáky vyseté ze semínek se už musí přesadit do květináčků a "honzíky"taky.

Hezký den

14. dubna 2011 v 5:07 Přáníčka

Všem webovým přátelům přeji hezký.

Pejsek a kočička

13. dubna 2011 v 19:19 Různé

Kocourek se jmenuje Matěj,přišel k nám asi před 5ti lety,dostal napapat a už u nás zůstal,je to veliký mazel.
Pejsek našich mladých , Dorinka je to bavorský barvář a s kocourem jsou kamarádi.





Naše zahrada

12. dubna 2011 v 15:34 Od nás....

Lukášovi je 8 a nesmí zůstat pozadu,chtěl taky fotit,tak vyfotil naší zahradu.


Skalka

12. dubna 2011 v 15:30 Kytičky-zahrada



Moje 5ti letá vnučka Linda ráda fotí a tady jsou kytičky,které vyfotila.


Kynutý koláč

12. dubna 2011 v 15:21 Recepty


d
Tenhle recept jsem našla u Ivanky http://iva221.blog.cz/, těsto se nelepí,krásně se s ním pracuje a koláč jedna báseň,netrvalo dlouho a jen se po něm zaprášilo.Dala jsem na něj meruňkový a švestkový kompot.

koláč
..... a tady už je venku z trouby a ochutnala jsem,je výborný.
koláč

A ještě recept.

Kynutý koláč


30 dkg polohrubé mouky
5 dkg rozpuštěného másla
2 lžíce oleje
5 dkg cukru
1/2 kostky kvasnic
1 vajíčko
sůl
180 ml mléka
Kynuté těsto zaděláme jako obvykle.Po vykynutí rozválíme na plech ,dáme ovoce podle chuti (nebo náplň) a posypeme žmolenkou

Honzík-Bouloň

12. dubna 2011 v 15:21 Kytičky-zahrada

Moje oblíbená kytička-letnička.Pěstuji je už několik let.

Světlo
Pěstujeme na světlém místě, ne na přímém slunci.
Voda
Nikdy nezaléváme studenou vodou. Používáme vodu pokojové teploty. Pokud květina kvete, udržujeme ji pravidelně přiměřeně vlhkou. Po vyrašení oddenků zaléváme méně, od září už vůbec ne, aby rostlina mohla zatáhnout.
Hnojení
Hnojit začínáme měsíc po vyrašení a pokračujeme v týdenních intervalech do srpna.
Další péče
Po té co listy zatáhnou, vyjmou se malé oddenky z květináče a nechají se přezimovat ve tmě v suché rašelině nebo v písku při pokojové teplotě. Můžeme je nechat i v nádobě a zasadit je teprve časně zjara (březen) do čerstvé zeminy, tak, aby byly oddenky pokryty 2 cm vrstvou nové zeminy. Množení Nejjednodušší je oddělení částí starého oddenku na jaře. Klademe je asi 2 cm hluboko do vlhké zeminy. Do poloviny léta můžeme množit také vrcholovými řízky při teplotě půdy nad 20 °C.

Kefírovka

12. dubna 2011 v 15:21 Recepty

Tak tuhle buchtu bude většina z Vás asi znát,já jí ráda peču,je to rychlé vše se jen zamíchá v míse.Vylepšila jsem čokoládovou polevu a zamíchala do ní zakysanou smetanu,krásně se roztírá a při krájení se neláme.


Kefírová buchta

30 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukru krupice
1a 1/2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
1/2 litru kefíru
7 dkg oleje (1dcl)
Vše smíchat,nalít na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme na 180°C asi 20 minut.
Vychladlé polít polevou a sypat kokosem.
POLEVA
Rozpustit čékoládu na vaření a vmíchat asi 4 lžičky zakysané smetany.

Výroba svíček

12. dubna 2011 v 15:21 Videa

Nový pomocník

12. dubna 2011 v 15:21 Různé
Můj nový pomocník je tahle pekárna.Dlouho jsem váhala,jestli ji vůbec využiju,ale všude jen samá chvála,tak jsem se nakonec rozhodla velice rychle,ve čtvrtek večer jsem přes internet objednala a v pátek odpoledne už byla doma.

Domácí chleba

12. dubna 2011 v 15:20 Recepty

Domácí chleba Hledala jsem receptík na nějakou dobrou buchtu a přitom jsem našla recept na domácí chleba.Tak mě to zlákalo,že jsem ho hned vyzkoušela.Povedl se a je moc dobrý.Tak se bude péct častěji.Ale příště nahradím trochu mouky žitnou,aby byl chleba tmavší.

Tady je recept:

750g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
2 lžičky cukru
3 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce octa
3 lžíce oleje
teplá voda na zadělání(asi 1/2litru)

Do mísy prosijeme mouku,uděláme dva důlky,do jednoho dáme droždí,cukr a trochu teplé vody a do druhého ocet,olej sůl a kmín.Necháme kynout,pak zaděláme tužší těsto a necháme asi 30minut kynout.Vyklopíme a vytvarujeme šišku,nebo dvě menší a necháme ještě asi 30 minut kynout.Než dáme do trouby potřeme vejcem,posolíme a posypeme kmínem.Pečeme 15 minut na 220°C a pak asi 35 minut na 160°C.

Mraky

12. dubna 2011 v 15:19 Příroda

Blog založen v dubnu 2011

Děkuji za návštěvu a zanechání milých komentářů